Handige websites op internet

Voor je administratie zijn er diverse handige websites die je het beste in je bookmarks kunt bewaren. Je kunt namelijk heel veel van thuis uit regelen, als je weet dat deze websites er zijn en je er online je zaken kunt regelen.

Banken
Elke bank heeft een digitale omgeving, waarin je je bankzaken bij kunt houden. Je kunt er je betaalrekeningen zien en vaak ook een diagram waarin per maand een overzicht terug te vinden is, aan waar je geld naar toe gaat. Je krijgt dan een staaf- of taartdiagram en elke kleur vertegenwoordigt een categorie, zoals wonen, verzekeringen en boodschappen. Je ziet online echter ook je lening of hypotheek, zodat je direct je rente en aflossing kunt zien. Extra aflossen wordt zo een stuk gemakkelijker en je ziet ook het effect op de hoogte van je rente en aflossing. Persoonlijke gegevens kun je aanpassen en je kunt via het portal vaak contact opnemen met een medewerker van de bank.

Belastingdienst
Bij de belastingdienst hoef je niet per definitie vaak in te loggen, maar het is wel handig voor je aangifte en toeslagen. Ook allerlei basisinformatie is overzichtelijk terug te vinden. Van het overschrijven of invoeren van een auto, tot het starten van een bedrijf. Iedereen zou de website van de Belastingdienst moeten kennen, omdat je eigenlijk niet níet te maken kunt hebben met de Belastingdienst. Door je vooraf te informeren kun je wanneer je contact opneemt met een medewerker gericht vragen stellen over jouw onderwerp.

DigiD
De website van de DigiD is handig voor van alles. Van het doorgeven van een verhuizing, tot het bekijken van je pensioenoverzicht, het accorderen van je belastingaangifte en nog veel, veel meer. Je kunt er zelf voor kiezen om met alleen een wachtwoord, of ook met een extra veiligheidsmaatregel via een sms-code te werken. Eens in de zoveel tijd inloggen en de stand van zaken bekijken is altijd handig.

Zorgverzekering
Elke zorgverzekering heeft een digitale omgeving. Wanneer je inlogt, zie je de hoogte van je eigen risico en je kunt online rekeningen indienen. Vaak hebben zorgverzekeringen ook een app die je kunt gebruiken. Je kunt dan een foto maken van een rekening en stuurt deze direct door binnen jouw account. Je hoeft dus al lang niet meer naar de fysieke balie voor dienstverlening van je zorgverzekering. De voorwaarden die bij jouw zorgpakket horen, zijn te lezen. En zo zie je direct op je dit jaar nog recht hebt op een vergoeding voor een nieuwe bril.

Digitale loonstrook
Bij veel organisaties werken ze steeds vaker met minder papier. Je loonstrook kan dan digitaal verstrekt worden, via de e-mail, of via een portal. Wanneer de salarisadministratie uitbesteed is aan een bedrijf, zal het de portal van dit bedrijf zijn. Je krijgt dan een inlogcode en wachtwoord en op die manier kun je vanaf elke plek je salarisgegevens bekijken. Handig als je bijvoorbeeld voor een hypotheek op pad gaat. Je hoeft niet meer naar de afdeling bedrijfsadministratie om je laatste drie salarisstroken op te vragen. Je kunt ze zelf downloaden en afdrukken. Ook jaaropgaven worden op deze manier verstrekt. Alle informatie staat heel praktisch bij elkaar.

Browserkeuze
Het functioneren van sommige websites kan afhankelijk zijn van je browser. Als je merkt dat een website niet volledig werkt of je komt niet ingelogd, dan kan je een andere browser proberen om te kijken of deze beter werkt. Veel websites geven het overigens aan, als hun website beter werkt met een bepaalde browser. Lukt het je niet met een andere browser? Neem dan altijd even contact op met het betreffende bedrijf of de betreffende dienst. Nu je steeds meer vanaf elke plek op de wereld met een internetverbinding kunt regelen, willen alle partijen dat dit ook goed functioneert.