Full HD Beamer (home cinema) kopen? Hier moet je op letten

Wil je een Full HD beamer (home cinema) aanschaffen? Dan maak je een goede keuze. Full HD beamers hebben een aantal voordelen ten opzichte van HD televisies. Je hebt niet permanent een gigantisch scherm in je kamer hangen en je kunt het projectiebeeld verplaatsen naar elke hoek van je huis. De projectie is groter en met veel pixels net zo scherp als een televisie. Maar waar moet je op letten om jouw ideale home cinema uit het assortiment te kiezen?

Een Full HD Beamer (home cinema)

Ben je van plan om van je woonkamer een thuisbioscoop te maken? Dan zul je je beamer vooral ’s avonds gebruiken. Als je er ook sport op wilt kunnen zien of de hele dag door wilt gamen, houdt er dan rekening mee dat je beamer ook overdag aan zal staan. De reden om hier eens goed over na te denken is het aantal ANSI Lumen, een ander woord voor lichtopbrengst. De ANSI Lumen van je beamer bepalen hoe sterk je beamerstraal is. Een sterkere beamerstraal betekent ook scherper beeld bij daglicht en een groter scherm. Kijk je alleen ’s avonds, zul je weinig hinder ondervinden van omgevingslicht. Het aantal Lumen zit dan meestal tussen de 1.000 en 3.000. Gebruik je je beamer overdag, kies dan minimaal 3.000 lumen voor optimaal beeld.

Een ideaalbeeld

Je wilt in Full HD je films kunnen kijken. Dat kun je bepalen door het juiste aantal pixels te kiezen. Als je 1920 x 1080 pixels ziet staan, zit je aan Full HD. Nog een stapje verder is 3840 x 2160 pixel, ofwel Ultra HD. Als je wilt weten hoeveel pixels er nodig zijn om jouw ideale beeld te creëren, meet dan je beamerruimte op en praat met een specialist.

Bron: Beamerwebwinkel.com